• ИЗЧЕРПАНО
    Натурално бяло пшенично брашно Екосем, 1 кг

За да получим бяло брашно с пухкава структура, използваме български сорт пшеница отгледана на нашата нива в Дунавската равнина. От тази пшеница смиламе  на каменна мелница пълнозърнесто брашно. От него отсяваме с най-финото сито всички трици, а резултатът е бяло брашно с характерен леко кремав цвят.

Нашата каменна мелница смила пшеницата бавно, без да я загрява, запазвайки в максимална степен всички полезни съставки. При смилането на зърното на каменна мелница, то влиза в контакт  само с естествените материали – камъните, които са изградени от същите елементи, от които е и почвата. При този процес зърното прави още веднъж контакт с веществата и минералите, от които се е хранило, за да порасне.

Основни предимства на бялото брашно от каменна мелница са:

- Камъните на каменната мелница са студени по време на смилане на брашното, докато валцовете на индустриалните мелници го задряват до изключително високи температури и по този начин изгарят важни нутриенти  още преди брашнотo да се пакетира.

- Каменната мелница смила пълнозърнесто брашно, а след това от него чрез пресяване се прави бяло. Но по време на смилането бялото брашно е обсорбирало част от важните мастни киселини от зародиша, протеини и витамини от обвивката и дори след това голяма степен  от тези части на зърното да се пресеят, то остава с по-висока хранителна стойност сравнено с индустриалното бяло брашно.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Натурално бяло пшенично брашно Екосем, 1 кг

  • Производител: Екосем
  • Код на продукта: Натурално бяло пшенично брашно Екосем, 1 кг
  • Наличност: 2-3 Days
  • 3.80 лв.